Inscripcions obertes

 

TECNOLOGIES DE VIGILÀNCIA I CONTROL:  AMBIGÜITATS I ASIMETRIES

acollida per la Universitat de Barcelona i el CCCB
organitzada per Eticas Research and Consulting
amb el suport de la Surveillance Studies Network

 Dijous 24 -dissabte 26 d’abril de 2014

La vigilància i el control, mediat o no per mecanismes tecnològics, és part integral de les societats modernes. Des del Panòptic i el Gran Germà, passant per la integració de les tecnologies del control remot en el món de la seguretat i la recopilació massiva de dades gràcies a les xarxes socials i els dispositius mòbils, la capacitat per a vigilar és avui més horitzontal i quotidiana que mai. En aquest context emergeixen les lògiques de control, govern, seguretat, benefici i eficiència, però també de cura, empoderament, resistència i joc. L’impacte d’aquests processos pot ser positiu o negatiu, previst o imprevist, però la vigilància mai no és un procés neutral. La vigilància sempre implica mecanismes de poder i el poder sempre estableix relacions asimètriques. Els espais i les pràctiques de vigilància estan també en constant evolució, i l’emergència de tecnologies intel·ligents [smart] i del fenomen del “Big Data” genera noves formes d’ambigüetat i noves asimetries. Aquests són els grans temes de la conferència:

maintopicsSSN2014

La conferència cada vegada és més a prop i aviat tindrem a punt la versió final del programa. De moment, podeu consultar la versió provisional. Fes-li una ullada al PROGRAMA i que no se t’escapi res!

  • Tens ganes de venir però encara no t’has registrat? Visita la pàgina d’Inscripcions i tarifes
  • Presentes una comunicació?Revisa la  GUIA PER AUTORS. Hi trobaràs informació sobre els articles complets i altres recomanacions útils.

Experts d’arreu es trobaran a Barcelona durant tres dies: una oportunitat única d’estar al dia dels debats més actuals en el camp de la Vigilància i les ambigüitats i asimetries que se’n deriven. La conferència té una rellevància internacional, vols saber d’on venen els participants? Del Canadà a Singapur, passant pels Emirats Àrabs.

Where do participants come from?